Meer Oostenrijk Blog


De roots van Arnold Schwarzenegger


Sinds 2011 heeft Oostenrijk er een belangrijke toeristische trekpleister bij; het officiƫle Schwarzeneggermuseum. Het museum staat in de geboorteplaats Thal van een van de grootste supersterren die Oostenrijk ooit gekend heeft. Wat maakte deze man tot een veelzijdig en invloedrijk persoon van Europa tot aan de Verenigden Staten? Was het de berglucht, was het de gastvrije mentaliteit van Oostenrijkers?

Middeleeuwse binnenstadgraz oostenrijk
Het kleine dorpje Thal ligt ten westen van de grote stad Graz. Graz is de tweede stad van Oostenrijk en heeft meer te bieden dan je misschien verwacht. Het is een eeuwenoude stad die nog veel culturele en historische schatten herbergt. Het heeft zelfs de grootste middeleeuwse binnenstad van Midden-Europa en heeft hierdoor een plekje op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO verdiend. Het is ook de stad waar de jonge Arnold Schwarzenegger tot zijn verhuizing naar USA veel tijd heeft doorgebracht. De inwoners van Graz hadden de Terminator hoog in het vaandel staan, tot de Governator zich openlijk hard maakte voor de doodstraf. De stad en haar inwoners besloten toen zelfs het voetbalstadion van de stad, dat destijds Schwarzenneger-stadion heette, om te dopen tot Graz-Liebenau-Stadion.

Wintersportgebied
De omgeving rondom Graz is een weelde voor natuurliefhebbers. In het voorjaar en in de zomer maak je hier prachtige wandelingen of fietstochten.In de winter is Oostenrijk een wintersportgebied dat vele ski- en snowboardliefhebbers trekt. Het land en de omgeving in het zuiden is dus een uitstekende plek om het hele jaar te bezoeken.arnold schwarzenegger museum

Arnold Schwarzenegger museum
Als je toch in de buurt bent, laat je verrassen door het Arnold Schwarzenegger museum. Pronkstukken uit de collectie zijn onder andere het oude kinderbedje van de ster en de enige echte motor uit de film Terminator. Oostenrijk is een land dat zowel de avontuurlijke als de culturele reiziger veel te bieden heeft.

Wie weet zeg jij na je eerste bezoek ook wel: I'll be back

#schwarzenegger#museum#thal#graz#geboorteplaats#wintersport

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 10 Feb 2013

Meedoen?