Meer Oostenrijk Blog


Kaprun skigebied


Diep in het Oostenrijkse hooggebergte ligt het wondere wintersportplaatsje Kaprun. Het kleine dorp is dankzij haar sneeuwzekerheid razend populair onder skiërs. Zelfs als er in gebieden als Zell am See niet geskied kan worden, dan is Kaprun een zekerheidje. Het dorp zelf heeft verder alles wat een wintersporter zich kan wensen. Een leuk stadshart, gezellige après-skigelegenheden en knusse appartementen. Kaprun is kortom de ideale plek voor een wintersport in Oostenrijk.

Kitzsteinhorn Gletsjerkitzsteinhorn gletscher
Vlakbij Kaprun ligt een van de mooiste skigebieden van Oostenrijk: De Kitzsteinhorn. Deze 3000 meter hoge gletsjer is het hele jaar door sneeuwzeker en een ware skibeleving. Twee gigantisch langen skiliften voeren u naar het begin van het skigebied. Aldaar kunt u met vrij massale skilift naar de absolute top van het gebied. Eenmaal daar bevindt u zich op zo'n hoogte dat u met een klein treintje enkele tientallen meters naar beneden moet om op de piste aan te komen. Gevorderde skiërs nemen hier vaak een stukje buiten de pistes.

Kitzsteinhorn Piste
Bovenaan de Kitzsteinhorn zijn de pistes breed, prachtig geprepareerd en is het uitzicht adembenemend. Kies uit talloze blauwe, rode en zwarte pistes. Elke moeilijkheidsgraad is hier aan het juiste adres. Warme kleding is wel aan te raden aangezien de temperaturen makkelijk oplopen tot zo'n 20 graden onder 0. Opwarmen kan in een van de grootschalige restaurants. Hier verkoopt men alles van pizza tot en met salades. Hoewel de prijzen vrij hoog liggen, kiest eigenlijk iedere skiër ervoor om hier even van de kachel en warme maaltijden te genieten.

Uitgaan in KaprunKaprun
Naast het skiën heeft Kaprun nog veel meer te bieden. In het centrum kunt u overdag gezellig winkelen. Een aanrader is ook een uitstapje naar het centrum van Zell am See. Tegen de avonduren wordt het in de plaatselijke bars en restaurants een stuk drukker. Het nachtleven is hier niet zo uitbundig als in plaatsen als Gerlos, maar er hangt een gezellige sfeer en er is voldoende te beleven. Typisch Kaprun zijn de sportevenementen die het hele jaar door gehouden worden. Deze variëren van skiwedstrijden tot schaatstochtjes. Een mooie plek om te vertoeven is Gletscherpanorama in de Maiskogel.

#kaprun#skigebied#oostenrijk#kitzsteinhorn

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 06 Apr 2013

Meedoen?