Meer Oostenrijk Blog


Skigebieden Oostenrijk - Welk skigebied past bij mij?


De skigebieden in Oostenrijk worden jaarlijks door ongeveer de helft van het Nederlandse wintersportpubliek bezocht en dat is niet voor niets. De Oostenrijkse gastvrijheid, het ruime aanbod van skigebieden, dat voorziet in de wensen van skiërs van alle niveaus, de sneeuwzekerheid en de voortreffelijke après-ski mogelijkheden dragen bij aan het succes van de Oostenrijkse skigebieden.

Er zijn in totaal ruim 90 skigebieden in Oostenrijk. De één is perfect voor liefhebbers van après-ski, de ander voor de beginnende skiër en een derde weer geschikter voor gezinnen. Om de keuze wat te vergemakkelijken helpen we je een handje door per categorie de beste optie te geven.

Het beste skigebied voor de beginner - Alpbachskigebeid alpach oostenrijk
Wanneer je wilt beginnen met skiën of weinig vertrouwen in je skikwaliteiten hebt en wel wat hulp kunt gebruiken, dan is Alpbach een ideale keuze. Het gebied is vrij klein en overzichtelijk en biedt alles wat een beginneling nodig heeft: uitstekende skischolen, voldoende blauwe/rode pistes en twee oefenpistes. Daarnaast staat dit gebied bekend om de sneeuwzekerheid en is het dorp één van de meest idyllische dorpen van Oostenrijk.

Het beste skigebied voor de gevorderde skiër - St. Anton
In St. Anton komt de skiër op zoek naar uitdaging volledig aan zijn trekken. Maar liefst zes skigebieden, met over 200km aan piste, zijn vanuit dit dorp te bezoeken. De busverbindingen zijn uitstekend verzorgd, net als de hotels en appartementen. Daarnaast heeft St. Anton ongekende mogelijkheden om off-piste te gaan. Perfect dus voor echte skifanaten en durfallen!

Het beste skigebied voor sneeuwzekerheid - Lechskigebied lech oostenrijk
Dit bekende dorp staat niet alleen bekend om de hoge prijzen, maar ook om de sneeuwzekerheid. Gedurende het hele wintersportseizoen is de kans op sneeuw hier uitermate groot. De uiterst gemoedelijke sfeer, het dorpse karakter, de sneeuwzekerheid en het aanbod luxueuze winkels en slaapgelegenheden maken samen dat Lech een plaats is voor mensen met een gevulde portemonnee. Maar wel één waarbij sneeuw een zekerheidje is!

Op zoek naar sneeuwzekerheid voor een meer betaalbare prijs? Overweeg dan Solden of Obergurgl.

Het beste skigebied voor het gezin - Obergurgl
Voor gezinnen met (jonge) kinderen is Obergurgl een ideaal skigebied in Oostenrijk. Het kleine dorp is bijzonder familie-vriendelijk en trekt dan ook elk jaar weer vele gezinnen aan voor een zorgvrije, kindvriendelijke sneeuwvakantie. Er heerst een prettige ambiance met rustige wegen in het centrum van het dorp. Daarnaast is kinderopvang goed verzorgd en zijn er zelfs voor de allerkleinste skietjes genoeg pistes en klasjes te vinden!

Het beste skigebied voor après-ski - Ischglskigebied ischgl oostenrijk
Op zoek naar een skigebied waar feesten een belangrijk, zo niet het belangrijkste onderdeel van de wintersport is? Ga naar Ischgl, waar après-ski een begrip is! Vanaf een uur of 3 kunnen de skistokken aan de wilgen worden gehangen om plaats te maken voor grote glazen bier, wijn en shotjes. Of je nu naar Niki's Stadl, Schatzi, Kuhstall of Trofana Alm gaat, feest is het er altijd!

Klaar om te boeken of nog even verder kijken?
Bekijk het overzicht voor accommodaties en overige skigebieden in Oostenrijk.

#skigebieden#oostenrijk#sneeuwzekerheid#kinderen#wintersport

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 14 Jan 2013

Meedoen?